Ingressbilde til appen Voicevision

VoiceVision

Hilde Fresjarå App, Syn (app)

Appen VoiceVision tilrettelegger for synstolking og opplesing av teksting i filmer hjemme eller på kino.

Hvordan virker den?

Synstolking betyr at det visuelle innholdet i filmer og TV programmer beskrives for den som har vansker med å se eller forstår det visuelle innholdet i filmen. Denne appen gjør det mulig å laste ned lydfiler som inneholder synstolking av filmer, og spille dem av sammen med filmen som vises på kinolerretet eller på TV-en. Appen sørger for at synstolkingen synkroniseres med visningen av filmen.

Innstillinger

  • Vise kinoaktuelle filmer Av/På
  • Vise gamle filmer Av/På
  • Filmer må ha opplest tekst Av/På : Denne innstillingen filtrerer ut de filmene som har filer som inneholder opplesing av undertekster i filmen. Dette er nyttig for den som ikke forstår språket i dialogen i filmen, eller har problemer med å lese underteksten.
  • Filmer må ha synstolking: Av/På : Denne innstillingen filtrerer ut de filmene som har filer som inneholder synstolking av den visuelle informasjon i filmen.

Veiledning til bruk av appen

Før du går på kino eller setter i gang filmen hjemme bør du laste ned lydpakken til filmen du skal se.  Nedlastingen tar tid, og den krever at du er koblet til internett. Dette kan føre til ekstra kostnader hvis du laster ned via mobildata. Når lydpakken er lastet ned, vil ikke avspillingen kreve noen tilkobling til internet eller noen spesiell innsats fra kinoens side. Åpne appen og lydpakken du har lastet ned når filmen begynner. Lytt til synstolkingen via høretelefonene. Gjelder iPhone: Første gang du starter en lydpakke, vil appen be om tilgang til mikrofonen på telefonene din. Dette er nødvendig for at lyden i høretelefonene skal kunne synkroniseres med filmen.

Til nå er det ikke mange filmer som har fått laget lydpakker på norsk. Det finnes noen på svensk og mange på engelsk. Firmaet MediaLT har produsert synstolking til noen filmer på norsk, og disse er tilgjengelig via denne appen. Denne lenken gir deg mer informasjon om appen og om filmene som MediaLT har synstolket: Lenke til MediaLTs informasjon om synstolking og bruk av VoiceVision

Tilgjengelighet

  • Bryterstyring
  • Skjermleser
  • Zoom

Kompatibilitet

Kompatibel med iPad og iPhone.

Leverandør

Cybercom

Last ned

App Store – VoiceVision

Appen er gratis.