Ingressbilde til appen Voice synth

Voice Synth

Hilde Fresjarå App

Voice Synth er en stemmebasert synthesizer for iPhone, iPad og Mac. Den er laget for stemmeprosessering og musisering ved hjelp av stemmen.

Hvordan virker den?

Appen brukes til daglig av musikere som ønsker å legge til spennende effekter i musikken de lager. Dette er en omfattende app, med mange muligheter. Her skal vi beskrive hvordan man setter opp appen for å brukes til å skape oppmerksomhet på egen stemmebruk. Dette kan være nyttig for de som har problemer med å bruke stemmen sin, eller er uoppmerksomme på sin egen stemme.

Appen virker best om man kobler til ekstern mikrofon og høyttaler eller hodetelefon. Lyden som kommen inn mikrofonen blir bearbeidet av appen, og det ferdig resultat kan lagres eller sendes ut til høretelefonene. Voice Synth har svært mange muligheter og bruksområder. Vi kommer til å omtale det som har blitt oppfattet som nyttig i trening og opplæring av barn som har medfødte kombinerte sansetap. Den kan også være nyttig for andre som har behov for å trene oppmerksomhet på sin egen stemme og som trenger å lære og kontrollere stemmen sin.

Her finner du en artikkel om hvordan appen er brukt til å fremme medbestemmelse og selvstendighet hos et barn med medfødt døvblindhet.

Innstillinger

Før du tar appen i bruk bør du koble til de eksterne enhetene du skal bruke. Vi brukte en ekstern mikrofon av god kvalitet, som er enkel å plassere nær eleven. Dersom du kobler til høretelefoner, vil du høre den bearbeidede lyden øyeblikkelig her. Hvis høretelefonene har innebygget mikrofon kan du benytte denne. Du kan også koble til en ekstern høyttaler via kabel eller Bluetooth. Pass på at denne er plassert et stykke unna mikrofonen, slik at du unngår feedback. Hvis du velger å bruke innebygget mikrofon og høyttaler på iPad eller iPhone vil lyden komme ut med en forsinkelse, for å unngå feedback.

Første gang appen starter blir du bedt om å gi den tilgang til mikrofonen. Hvis du ikke gir denne tilgangen, kommer ikke appen til å virke.

Til vårt bruk vil det være nyttig å velge en innstilling som gjør at lyden som kommer inn mikrofonen blir prosessert øyeblikkelig, og sendes videre til høretelefonen/høyttaler. For å få det til velger du:

Skjermbilde fra appen Voice Synth
  • Live: Når dette valget er gjort kan du velge effektinnstillingene du ønsker, og resultatet sendes direkte til høretelefonen/høyttaleren.
  • Preset: Bruk dette valget for å velge mellom en stor mengde forhåndsdefinerte effekter. Disse vil du se øverst på skjermen. Bruk effekter merker «L».

I skjermbildet til venstre er disse valgene markert med piler.

Tilgjengelighet

  • Bryterstyring

Kompatibilitet

Kompatibel med iPhone og iPad.

Leverandør

Oneo

Last ned

App Store – Voice Synth

Her kan du høre noen eksempler på hvordan lydene som skapes av denne appen kan bli: