Ingressbilde til appen Visor

Visor

Hilde Fresjarå App, Syn (app)

Appen Visor bruker kameraet på nettbrettet eller smarttelefonen for å gjøre enheten om til en elektronisk lupe for personer med synsvansker. Bildet som hentes inn via kameraet på nettbrettet eller smarttelefonen forstørres, og tydeliggjøres ved å endre zoomnivå, fargevisning og kontrast.

Hvordan virker den?

Første gang du åpner appen, blir du bedt om å gi kameraet tilgang til appen. Bruk kameraet på baksiden av enheten. Appen viser kamerabildet. Du kan velge å fryse bildet. Du kan også velge andre farger, fire ulike grader av forstørrelse, og du kan endre kontrast.

Innstillinger

Visor har tre kontroller som vises når du åpner appen, De er plassert nær høyre kant (liggende enhet) eller nederst (stående enhet) av appen og er fra toppen/høyre.

Endre farge: Naturlig farge, sort/hvitt, invertert sort/hvitt, gul/blå, blå/gul.

Grad av forstørring: Trykk for å velge mellom fire ulike grader av forstørring. Ved å dra denne knappen mot venstre/opp, kan man trykke på kameraikonet for å fryse bildet. Deretter er det mulig å studere et forstørret bilde av hele området som er innenfor kameravinkelen. Du kan nå zoome  inn og ut eller flytte rundt i bildet ved å bruke gester på berøringsskjermen (f.eks. knip sammen eller dra ut) Bildet lagres ikke på enheten, men ved å trykke på deleknappen som nå er tilgjengelig kan du lagre bildet eller sende det til andre enheter eller personer. Trykk på det midterste symbolet igjen for å vise kamerabildet igjen.

Kompatibilitet

Kompatibel med iPhone, iPad og Android.

Leverandør

Sebastian Marr

Last ned

Google Play – Visor

App Store – Visor

Appen koster ca. 190,-

Video fra Circle of the Blind Mice