Stopp trykksår-dagen 2022

Morten Flatebø Bevegelse, Posisjonering, Trykksår

Den tredje torsdagen i november arrangerer EPUAP (European Pressure Ulcer Advisory Panel) den årlige internasjonale Stopp trykksår-dagen. Fagpersoner ved NAV Hjelpemiddelsentral har laget filmer og saker med fokus på å forebygge trykksår, inkludert bruk av hjelpemidler med trykksårforebyggende egenskaper. 

Video om tilrettelegging i arbeidslivet

Morten Flatebø Arbeid og utdanning

Videoen “E de´mulig?” viser tilrettelegging for personer med ulike utfordringer i arbeidslivet. Vi ser eksempler på tilrettelegging for personer med nedsatt hørsel og bevegelse, blendingsproblematikk (syn) og lese- og skrivevansker.

Bruk av talemaskin i hverdagen 

Hilde Fresjarå Kommunikasjon

Å delta i en samtale er viktig for alle, også for personer som har nedsatt talefunksjon. Videoen viser hvordan talehjelpemidler kan bidra i kommunikasjon med nærpersoner i hverdagen. 

Bil fra NAV

Morten Flatebø Bil og spesialutstyr

Lurer du på hva som skjer etter at NAV har gjort et vedtak om bil? Vurderer du å søke om kassebil selv, kjenner du noen som skal søke eller jobber du i kommunen og skal hjelpe noen med å søke om bil, kan det være nyttig å ta en titt på denne videoen.

Tilrettelegge iOS med skjermleseren VoiceOver

Morten Flatebø Betjening, Syn

VoiceOver gjør brukergrensesnitt mer tilgjengelig for blinde og svaksynte og for andre som ikke kan lese det som står på skjermen. VoiceOver beskriver skjermbildet ved hjelp av en stemme og alt av tekst leses opp.

Tilrettelegge iOS for svaksynte med Zoom

Morten Flatebø Betjening, Syn

Tilgjengelighetsfunksjonen Zoom tilbyr forstørring og optimalisering av skjermbildet til telefonen eller nettbrettet. Den er laget for de som har redusert syn og trenger å få tilrettelagt skjermbildet for å kunne bruke nettbrettet eller telefonen.

Møt Siv-Anne i Digjobb

Morten Flatebø Betjening, Bevegelse, Kommunikasjon

Siv-Anne Heggheim Nesse er 22 år og bor i Oslo. Hun er en aktiv jente som liker å skrive og fortelle historier. Hun har også egen blogg. Siv-Anne har nedsatt motorikk og kommuniserer med en øyepeketavle og en øyestyrt PC. Siv-Anne er en av deltakerne i Digjobb.

Vi kan tilrettelegge mer enn du tror

Håkon Jacobsen Arbeid og utdanning

NAV Hjelpemiddelsentral er et ressurs- og kompetansesenter som skal bistå veiledere på NAV-kontor og andre samarbeidspartnere med råd om tilrettelegging i nye eller allerede etablerte arbeidsforhold.