Nærbilde av gutt med sykkelhjelm (foto: colourbox.com)

Sykkelsesongen er snart i gang

Morten Flatebø Barn og unge, Bevegelse, Hjem og fritid

Noen venter på våren og bare veier. Derfor passer det å tipse om at det er blitt laget nye temasider om sykler. Her vil du finne nyttig informasjon når dere skal vurdere om spesialsykkel kan være aktuelt.

Av erfaring vet vi at mange søknader på sykler kommer svært sent ut på våren/sommeren. I tillegg kan det være lang leveringstid på enkelte produkter. Dette gjør at man kanskje ikke får hjelpemidlet før sent ut i sesongen.

Vi oppfordrer derfor til allerede nå å tenke på om du har behov for spesialsykkel eller om du må bytte til en større eller annen type. Ta kontakt med din hjelpemiddelkontakt slik at dere kan kartlegge og søke om ny eller bytte av sykkel.

Valg av sykkel må skje på bakgrunn av behov og i henhold til rammeavtalen som gjelder for sykler. Før dere søker på sykkel, spesielt sykkel med hjelpemotor, har kommunal terapeut ansvar for å kartlegge hvilken type sykkel som er hensiktsmessig og nødvendig og om det finnes forsvarlig lagringsplass.

Til temasider om sykler.

Er du over 26 år?

Personer over 26 år kan søke NAV om spesialsykkel til trening og aktivitet gjennom en ordning for aktivitetshjelpemidler til personer over 26 år. Ordningen er rammestyrt og rammen til aktivitetshjelpemidler for personer over 26 år er brukt opp for 2023.

Hvis du trenger et forflytningshjelpemiddel i dagliglivet og ønsker spesialsykkel i stedet for rullestol, kan du få dette. Om sykkel som forflytningshjelpemiddel for voksne på nav.no/sykkel.