Ingressbilde til appen Snarveier

Snarveier

Hilde Fresjarå App

Snarveier er Apples egen app for å lage snarveier og koblinger mellom apper i iOS. Lag dine egne kommandoer til Siri for å aktivere snarveiene, eller legg dem til på hjemskjermen din. Automatiser handlinger, og gjør dem lettere å utføre.

Hvordan virker den?

I denne appen bygger du dine egne snarveier. Innbygget i appen finner du mange ferdige snarveier som du tilpasser til dine egne behov. For den som ikke har kjennskap til programmering/scripting kan det være litt vanskelig å komme i gang med Snarveier, men hvis du starter med de ferdig lagde eksemplene som følger med, kan du lære deg hvordan appen kan være nyttig for deg.

Innstillinger

I Snarveier lager du s.k. workflows eller arbeidsflyt som består av en prosedyre satt sammen av byggestener som henter eller overfører data mellom apper, og utfører handlinger i apper og operativsystem. En arbeidsflyt vil kunne utføre kompliserte og tidkrevende handlinger på en rask og enkel måte.

Du kan selv sette opp Siri til å utføre en arbeidsflyt, du kan aktivere arbeidsflyten ved trykke på dem på hjemskjermen eller velge en snarvei i bryterkontrollmenyen (for den som betjener iOS med en eller flere brytere). Bruk denne appen til å redigere dine egne snarveier, lage nye snarveier ved hjelp av et stort utvalg av ferdige maler eller lage snarveier fra grunnen av. Mange apper støtter nå Snarveier, ved at viktige funksjoner i appen er tilgjengelig her.

Når du starter appen vil du komme inn i biblioteket. Her finner du en oversikt over snarveiene dine. Bildet under er en skjermdump av dette biblioteket:

Oversikt over snarveier. Skjermbilde.

Hvis du ønsker å fjerne noen av snarveiene, kan du trykke på rediger øverst til venstre i skjermbildet.  Nederst i skjermbildet kan du velge å gå til et galleri, hvor du finner mange flere ferdige snarveier som du kan laste ned. Velger du en av dem, vil den bli lagt til i bibliotek.

Oppsettmenyen til en snarvei. Skjermbilde.

Du kan starte snarvei ved å trykke på den. Hver snarvei har et menyikon (tre prikker). Trykker du på dette vil du komme inn i oppsettmenyen til snarveien. Bildet til venstre viser en skjermdump av oppsettmenyen til en snarvei.

Panelet til venstre viser en liste med funksjoner som kan være byggestener i arbeidsflyten. Dette er langt fra alle byggestener som finnes. Bruk søkefelt for å søke etter de som du ikke kan se her. Dra byggestenen du vil bruke til høyre inn i arbeidsflyten. Over arbeidsflyten finner du i midten en avspillingsknapp som utfører arbeidsflyten i den rekkefølgen som byggestenene står i. Øverst til høyre finner du “ferdig”, som du trykker på når du er ferdig å redigere snarveien din. Under ser du en deleknapp,  som du velger når du vil sende snarveien til andre, eller f.eks. legge snarveien på hjem-skjermen din. Til høyre for delingsknappen finner du en knapp som gir deg flere innstillinger for arbeidsflyten/snarveien din:

  • Navn
  • Symbol: Velg et symbol og farge til din snarvei.
  • Legg til i Siri: Velg hvilken talekommando du skal bruke for å starte snarveien i Siri.
  • Vis i Widget: For rask tilgang kan du legge til din snarvei i Widgits. Disse finnes i varslingsenteret som dukker opp når du drar med en finger fra toppen av skjermen. Stryk fra venstre mot høyre i varslingsenteret for å se dine widgets.
  • Vis i delingsark: Snarveien vil vises når du trykker på delingsknappen.
  • Legg til på hjemskjerm
  • Del snarvei

På SmartJa finner du en demonstrasjon av appen sammen med Siri.

Kompatibilitet

Kompatibel med iOS

Tilgjengelighet

  • Bryterstyring
  • Skjermleser
  • Zoom

Leverandør

Apple

Last ned

Apple Store – Snarveier