Ingressbilde til appen Scan How 2

Scan How 2

Hilde Fresjarå App, Kognisjon (app)

Appen Scan How 2 benytter tekst, bilder, video, lyd og farger til å skreddersy veiledninger (workflows) til alle typer oppgaver. Disse veiledningene kan aktiviseres ved å scanne en vedlagt QR-kode.

Hvordan virker den?

Scan How 2 blir brukt i barnehager, på skoler, i boliger for funksjonshemmede o.s.v. Appen er et godt hjelpemiddel for å strukturere oppgaver og skape oversikt. Den er spesielt godt egnet til å lage veiledninger til innlæring av arbeidsoppgaver og rutiner. Eksempler kan være rengjøring eller matlaging, og veiledningene kan benyttes av både brukere og personale.

Innstillinger

Når man skal lage en veiledning (Workflow), må dette gjøres med iPad. iPhone kan ikke brukes til å lage veiledninger. 

Under verktøyfunksjonen finner man informasjon om appen, mulighet for å snu kamerafunksjonen til begge sider av iOS enheten, en funksjon for å opprette QR-koder samt en hjelpefunksjon som viser hvordan appen fungerer.

Det er kjapt og lettvint å lage veiledninger i Scan How 2 ved å legge inn videoklipp, bilder og tekst. Appen er enkel og oversiktlig å benytte.

Det er tre forskjellige brukernivåer i Scan How; Admin, Creator og Viewer. Admin kan opprette og slette øvrige brukere – både Creators og Viewers. Admin funksjonene kan for eksempel ligge på ledernivå. Creator er den som utarbeider veiledningene, og er som regel en fagperson, lærer eller pårørende. Creator kan tilføye og slette Viewers og veiledninger samt dele veiledninger med andre. Viewer er brukeren som veiledningene skal hjelpe.

De forskjellige veiledningene plasseres i Scan How 2 sitt eget sikrede skylagringssystem hvorfra de igjen kan deles med de man ønsker. Dette kan være elever, foreldre, personale, osv.

For å få tilgang til appen må man tegne et månedsabonnement ut fra hvor mange brukere som skal tilknyttes.

Det er mulig å prøve appen før man kjøper den inn. Man får da kun tilgang til én veiledning. Dette gjøres ved å klikke på “Try app” i dialogboksen som kommer fram når man logger seg inn.

Kompatibilitet

Kompatibel med iPad, iPhone og Android.

Utvikler

Fonden Unges Uddannelsescenter, Stu – Saerligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Last ned

Google Play – Scan How

App Store – Scan How

Appen krever abonnement.

Video fra utvikler på YouTube: