Personvern

Bruk av informasjonskapsler

På kunnskapsbanken.net bruker vi informasjonskapsler (“cookies”) både på åpne og innloggede sider. Informasjonskapsler inneholder ikke personopplysninger og er ingen sikkerhetsrisiko for deg.

Du kan slå av og på funksjonen i de fleste nettlesere gjennom “innstillinger”, “sikkerhet” eller liknende. Hvis du slår av informasjonskapsler i nettleseren din, vil ikke alle tjenester virke som de skal.

Vi bruker opplysninger fra informasjonskapsler til å forbedre brukeropplevelsen og innholdet. For hver side du åpner lagres opplysninger om hvilken side du er på, hvilken side du kommer fra og går til, hvilken nettleser du bruker, om du bruker PC eller mobile løsninger m.m. Slik kan vi forbedre flyten og opplevelsen for alle som bruker nettsiden.

Opplysningene brukes bare til å kartlegge hvordan og hvor mye kunnskapsbanken.net brukes, men uten å identifisere IP-adresser. Vi bruker verktøyet Google Analytics i analysearbeidet.

Innlogging

For å ta e-læringskursene på kunnskapsbanken.net må du opprette en brukerprofil og være innlogget. Da får du oversikt over hvilke e-læringskurs du har meldt deg på, hvor langt du har kommet i kursene og du kan hente ut kursbevis når du har fullført et kurs.

Vi bruker innloggingen til å

  • hente ut lister over hvem som har gjennomført e-læringskursene
  • se hvordan e-læringskursene brukes
  • forbedre kursene og brukeropplevelsen

Lister over hvem som har fullført de enkelte e-læringskurs blir gjort tilgjengelig for NAV Hjelpemiddelsentral. Listene inneholder dato for gjennomført kurs i tillegg til det du har registrert på profilen din i feltene navn og e-postadresse.

NAV Hjelpemiddelsentral bruker listene til å

  • sjekke hvem som er godkjent som formidler og opplæringsansvarlig ved søknad om hjelpemidler
  • planlegge kurs
  • diskutere opplæringsaktiviteter i dialog med kommunene

I begrenset utstrekning vil vi kunne ta direkte kontakt med deg på registrert e-postadresse. Det kan for eksempel være for å informere deg om nye eller endrede tjenester som vi mener er relevante for deg. Vi gir ikke bort e-postadressen din eller andre registrere opplysninger til andre enn NAV Hjelpemiddelsentral som nevnt ovenfor.

Bilder
Hvis du laster opp bilder til profilen din på kunnskapsbanken.net, bør du unngå å laste opp bilder som inneholder informasjon om stedet det er tatt (EXIF GPS). Besøkende på siden kan laste ned og hente ut slik informasjon fra bilder på siden.

Sikkerhet
Vi bruker reCAPTCHA ved registrering og innlogging for å beskytte kunnskapsbanken.net mot spam og misbruk fra automatisert programvare.

Nyhetsvarsel

Vi har en egen tjeneste for deg som ønsker å bli varslet når vi legger ut nye artikler på kunnskapsbanken.net. Ved å registrere e-postadressen din får du automatisk tilsendt en e-post når en ny artikkel blir publisert.

For å sikre at e-postadressen du registrerer er riktig og tilhører deg, må du åpne e-posten som blir sendt til adressen du oppga og bekrefte at du ønsker å få varsler fra oss.

For å stoppe nyhetsvarslingen bruker du avmeldingslenken nederst i hver e-post som sendes ut. Vi bruker e-postadressen du oppgir kun for å sende deg varsler om nye artikler.