Amalie i Digjobb styrer pc-en med øynene

Møt Amalie i Digjobb

Morten Flatebø Bevegelse, Kommunikasjon

Prosjektet Digjobb eies av Isaac Norge og gir tilpassede og meningsfylte arbeidsoppgaver til mennesker med nedsatt evne til å bevege seg og kommunisere. En av deltakerne i Digjobb er Amalie fra Larvik.

Amalie jobber ved Larvik AOK, en tilrettelagt bedrift i Larvik. Bedriften tilbyr aktiviteter og tilrettelagt arbeid for mennesker som av ulike årsaker har behov for det. Amalie bruker øyestyring til kommunikasjon og styring av PC. Hun er en dyktig øyestyringsbruker, og har testet flere læremidler og spill via Digjobb.

I denne filmen forteller Amalie om hva hun jobber med på Larvik AOK og i Digjobb. Hun forteller at det er viktig at læremidler blir testet av de som selv bruker hjelpemidler som øyestyring for at læremidlene skal bli best mulig tilrettelagt. Hun forteller også om sin drøm om å reise til andre land og hjelpe andre som har samme utfordringer som henne.

Musikken til filmen er laget av Varg som er med i SKUG-senteret ved Kulturskolen i Tromsø. Varg er en annen deltaker i Digjobb.

Om Digjobb

Prosjektet Digjobb varer i 3 år (2017-2020), og involverer flere aktører; Isaac Norge, NAV Hjelpemidler og tilrettelegging, TV2 skole og flere arbeidsmarkedsbedrifter og opplæringsarenaer.  

Digjobb fokuserer særlig på de som har behov for kompenserende hjelpemidler for å betjene en datamaskin, for eksempel bryterstyring, øyestyring eller alternative mus og tastatur.

Det er utviklet et nettsted der målgruppa og aktuelle oppdragsgivere kan møtes og utveksle arbeidsoppdrag og tjenester. Oppdragsgivere er utviklere som skal lage tilrettelagte programvare, apper eller nettsider. På digjobb.no vil de kunne møte hjelpemiddelbrukere som kan bistå med utvikling og testing.

Prosjektet er støttet av Extrastiftelsen. Når prosjektperioden er ferdig, arbeides det med å finne en permanent drift av Digjobb-tilbudet og nettsiden.

Lenker