Ingressbilde til appen Mobil Mouse

Mobile Mouse

Hilde Fresjarå App, Bevegelse (app)

Mobile Mouse er en av mange apper, som gjør ditt nettbrett eller smarttelefon om til en fjernstyringsenhet for en datamaskin (Windows eller Mac).

Hvordan virker den?

Appen er nyttig for de som i noen situasjoner kan ha problemer med å bruke vanlig mus og tastatur, men som kan benytte seg av de betjeningsformene som du finner i nettbrettet. I noen situasjoner er det nyttig at betjeningsenheten er lett å bære med seg, for eksempel når man skal holde en presentasjon. Da kan denne appen i en smarttelefon kanskje vise seg nyttig. Vi har prøvd ut denne appen, som er en av veldig mange. Vi kan ikke stå inne for at den er den beste, men den gjorde jobben.

Innstillinger

I oppstarten vil appen søke etter datamaskiner på ditt nettbrett som kjører serverprogrammet. Finner den det, kobles enheten du bruker og datamaskinen sammen og du er klar til å bruke appen. Musmarkøren på datamaskinen betjenes ved å dra fingeren over skjermen. Tastaturet aktiveres ved å trykke på ikonet øverst til høyre i skjermbildet. Du vil også se Docken eller oppgavelinjen på din datamaskin nederst på skjermen, og du kan starte programmene der ved å trykke på ikonet.

Under ser du skjermbilde fra iPad:

Skjermbilde fra iPad når appen Mobile mouse er aktiv

Øverst på skjermen ses på venstre side en rad med 6 ikoner. Disse er fra venstre: Innstillinger, Mediakontroll, Nettleser, Presentasjon, Tegne/håndskrift og Appstore.

På midten av skjermen ser du hvilket program som er aktivt i øyeblikket. For noen programmer vil det dukke opp spesialiserte kontroller til programmet i området under, når dette blir aktivt.

Til høyre ser du et ikon med tegnet #. Dette åpner et talltastatur. Til slutt finner du tastaturet som du bruker for å skrive inn i maskinene eller diktere (kun iOS).

Nederst på skjermen finner du snarveier til docken med snarveier til programmene på maskinen.

På en smarttelefon vil skjermbildet se noe annerledes ut. Her vil du i tillegg finne funksjonen “Air Mode” som gjør det mulig å betjene musemarkøren ved å holde telefonen og bevege den. Musemarkøren vil følge bevegelse du gjør med telefonen.

Under ser du skjermbilde fra en iPhone. 

Skjermbilde fra iPhone når appen Mobile mouse er aktiv

Som nevnt kan du benytte alle betjeningsmuligheter som du bruker i andre apper på enheten din. På en iPhone eller iPad vil dette inkludere diktering. Dette betyr at du via denne appen kan diktere på norsk til en datamaskin (Windows eller Mac).

Appen har mange innstillinger, og i tillegg vil du finne innstillinger i serverprogrammet på datamaskinen. Disse gjelder hastighet på musebevegelser, hurtigtaster med mer. En oversikt over innstillingsmuligheter vil du finne på hjemmesiden til leverandør.

Tilgjengelighet

  • Bryterstyring
  • Skjermleser
  • Zoom
  • Assistive Touch

Kompatibilitet

Kompatibel med iPhone og iPad.

Leverandør

RPA Technology

Last ned

App Store – Mobile Mouse

Appen koster cirka 30 kroner.

Dette er utviklerens egen demovideo av appen installert på en iPhone. Denne appen har skiftet navn, og derfor kan det hende at den kalles noe annet i videoen.