Ingressbilde til appen MinMemoria

MinMemoria

Hilde Fresjarå App, Hjem og fritid (app), Kognisjon (app)

MinMemoria er en digital minnebok med viktige minner fra livet. Familie, venner og andre bidrar til Memoriaprofilen ved å legge til bilder, minner og historier fra livet og hverdagen. MinMemoria er også et omsorgs- og kommunikasjonsverktøy som gjennom en digitalisert livshistorie gir ansatte enkel tilgang til bilder, historier og relasjoner fra personens liv.

Hvordan virker den?

MinMemoria er en digital minnebok og en plattform for sosial kommunikasjon mellom pårørende, helsepersonell og beboere på sykehjem. I MinMemoria kan familien dele beboerens livshistorie med hverandre og helsepersonell gjennom bilder, historier og relasjoner. Når helsepersonell aktivt bruker MinMemoria sammen med beboeren på et nettbrett i hverdagen, blir de bedre kjent med personen bak sykdommen, og det kan bidra til glede, livskvalitet og ivaretakelse av personens identitet.

MinMemoria kan også være et nyttig hjelpemiddel  for barn og unge. Bildealbumet er et godt samtaleverktøy som kan fremme kommunikasjon og brukes til relasjonsbygging. Memoria kan brukes for å skape struktur og forutsigbarhet i aktiviteter, og kan bidra til at det blir gode overganger mellom ulike arenaer, personer og tjenester.

MinMemoria er latin og betyr minne, erindring og tilbakekalling av minner. Navnet representerer Memorias innhold, hensikt og mål.

Det er viktig å vurdere personvern når man tar i bruk apper for å formidle informasjon mellom arenaer. Du finner vanligvis informasjon om personvern i appbutikken der du laster ned appene. Sensitiv informasjon skal ikke sendes via appen.

Innstillinger

MinMemoria består av en nettside og en app for nettbrett og mobil. Appen og nettsiden ser ganske lik ut – bortsett fra at nettsiden har flere redigeringsfunksjoner. Appen er laget uten disse knappene, for at både de ansatte, familiemedlemmer og brukeren selv trygt skal kunne bruke den uten fare for at noe blir slettet eller endret hvis man kommer borti feil sted på skjermen.

For å legge til eller endre innhold, kan du åpne MinMemoria i nettleseren på mobilen eller nettbrettet og logge inn her.

MinMemoria har både en nettside og en egen app. Det anbefales å legge inn innhold i profilene via PC eller Mac, da administreringen av profilene er optimalisert for dette, men du kan også logge deg inn på nettsiden fra telefon eller nettbrett.

Alder: Primært eldre. Aktuelt også for barn og unge som har utfordringer med kommunikasjon og kognisjon.

Kompatibilitet

Kompatibel med iPad, iPhone og Android.

Leverandør

Vil mer

Last ned

Google Play – MinMemoria

App Store – MinMemoria

Pris: 1499,- pr år. Det er også mulighet for månedsabonnement til 149,- pr mnd. En kalendermåned gratis prøvetid.