Andre ressurser om kommunikasjon

Tips til nyttige eksterne nettsteder.

2-tusen.no

2-tusen.no er en nettbasert læringsressurs fra Statped med temabøkene “Tusen tegn å tenke på” (tegn fra Norsk tegnspråk) og “Tusen ting å tenke på” (grafiske tegn, SymbolStix). I tillegg finner du oppgaver knyttet til noen av temaene i bøkene, og eventyr fortalt på tegnspråk eller med grafiske tegn. Gå til 2-tusen.no

dart-gbg.org

Dart er et kommunikasjons- og dataressurssenter for personer med nedsatt funksjonsevne. De arbeider med alternativ og supplerende kommunikasjon, kommunikative rettigheter og tilgjengelighet for barn, ungdommer og voksne.

Gå til dart-gbg.org

hjelpemiddeldatabasen.no

Informasjon om produkter (hjelpemidler) og leverandører.

Gå til hjelpemiddeldatabasen.no.

ISAAC Norge (på Vimeo)

I samarbeid med Snøball film har ISAAC Norge produsert fem filmer om alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK).

Gå til ISAAC Norge på vimeo.com

isaac.no

ISAAC er en internasjonal organisasjon for alle som bruker og tilrettelegger for alternativ og supplerende kommunikasjon. Den norske nettsiden inneholder fagstoff med teori, metodikk og materiell til bruk i alternativ og supplerende kommunikasjon.

Gå til isaac.no

sjelden.no (nettkurs for Angelmans syndrom og ASK)

I dette nettkurset fra Sjelden.no vil du lære hvordan du kan ta i bruk ASK (alternativ og supplerende kommunikasjon) som kommunikasjonsløsning for personer med Angelmans syndrom.

Nettkurset er også nyttig for andre diagnosegrupper.

Gå til nettkurset på sjelden.no

statped.no (God ASK)

For at barn skal lære å bruke alternativ og supplerende kommunikasjon (ASK) må de voksne også gjøre det. Språkmiljøet i barnehagen er viktig for barns utvikling. Statped har utviklet en læringsressurs for barnehagepersonell som arbeider med barn som har behov for ASK i alderen to til seks år.

Gå til læringsressursen på statped.no/godask

tegnbanken.no

Tegnbanken er en ressurs der du kan finne tegn i ulike formater som videoklipp, foto og strektegninger. Tegnbanken er laget for alle som bruker kommunikasjon med tegn i en eller annen form. Tegnutvalget er i stor grad basert på tegn fra Norsk tegnspråk (NTS).

Gå til tegnbanken.no

{"single_open":"true","transition_speed":"300"}

Tips oss gjerne dersom du savner lenker til relevante nettsteder. Du kan også se ressurser på andre temaer.