Ingressbilde til appen Hvor er

Hvor er?

Hilde Fresjarå App, Kognisjon (app), Syn (app)

“Hvor er?” er Apples egen app for å finne hvor dine venner og familie oppholder seg i øyeblikket. Du kan også få hjelp til å finne posisjonen til dine Apple-produkter.

Hvordan virker den?

Med iOS versjon 14.5 eller nyere kan du bruke Hvor er? til å finne Air Tags, Tile eller andre kompatible enheter. Hvor er? er installert i alle smarttelefoner, nettbrett og datamaskiner fra Apple. Den kan ikke slettes eller lastes ned fra Appstore.

Hvor er? viser posisjonen til personer og enheter på et kart. Enhetene du kan se, er de som er koblet til din Apple-ID og enheter som tilhører personer som tilhører din husstand. Forutsetningen er at Hjemmedeling er slått på, og koblet til din Apple-ID.

Innstillinger

Innstillingene i iCloud

Hvor er? aktiveres automatisk når du tar i bruk nettbrettet eller smarttelefonen din første gang. I innstillingene for iCloud kan du deaktivere Hvor er? Denne innstillingen finner du ved å åpne appen Innstillinger. Trykk på navnet ditt øverst i hovedmenyen. Velg Hvor er? i menyen. Her finner du disse valgene:

Finn iPhone: Her finner du tre valg som du kan aktivere eller deaktivere:

 • Finn iPhone: Slå av Finn iPhone. Hvis du har slått av finn iPhone er Hvor er? deaktivert. Finn iPhone må også slås av hvis du vil slette innholdet på enheten. For å kunne gjøre dette trenger du passordet til din Apple ID.
 • Hvor er?-nettverk: Gjør det mulig å finne enheten selv om den ikke er koblet til Internett.
 • Send siste posisjon: Sender posisjonen til Apple når batteriet er i ferd med å blir tomt.

Min posisjon: Velg denne enheten til å vise hvor du er.

Del min posisjon: Aktiver eller deaktiver deling av posisjonen din med andre.

Familedeling: Personene som er valgt her vil kunne se hvor du er og hvor dine enheter befinner seg, og vice versa.

Innstillinger og funksjoner i appen

Nederst på skjermen vil du finne fire faner: Personer, Enheter, Objekter og Meg.

Personer

Personene du kan finne er de du har invitert til å dele sin posisjon, og som har akseptert at det er greit. Når du velger en person eller en enhet har du disse valgene:

 • Kontakt: Viser kontaktinformasjon til personen. Dette er hentet fra din kontaktdatabase. Ring opp personen eller send en melding.
 • Veibeskrivelse: Kartet viser veien til personen.
 • Varslinger: Her kan du velge å få varsel når personen ankommer eller drar fra et bestemt sted. Du kan velge å bruke nåværende posisjon, eller legge inn en adresse.

Du kan også velge at personer som deler posisjon med deg kan bli varslet når du ankommer eller reiser fra et bestemt sted.

Enheter

Når du velger en enhet vil du se disse valgene:

 • Spill lyd: Spill en lyd på enheten. Dette kan hjelpe deg og andre å finne enheten hvis du har forlagt den et sted.
 • Veibeskrivelse: Kartet viser vei til stedet hvor enheten befinner seg.
 • Varslinger: Hvis enheten ikke kan finnes av Hvor er? kan du be om å få et varsel når den er tilgjengelig.
 • Merk som mistet: Dette valget leder deg gjennom en veiviser som hjelper deg å finne igjen enheter som er kommet bort. Her vil du kunne låse og spore en enhet som er borte, og du kan oppgi kontaktinformasjon på skjermen til enheten, slik at den som finner den kan kontakte deg. Hvis du har lagt inn betalingstjenesten til Apple, vil den bli deaktivert når du melder enheten som mistet.
 • Slett enhet: Sletter alle data på enheten når den kobles til internett. Enheten kan ikke reaktiveres før den logges inn med Apple-IDen som den var logget inn på da den ble slettet.

Objekter

Her kan du legge til sporingsbrikker eller andre søkbare objekter. Trykk på “Legg til objekt” for å legge til et nytt søkbart objekt. Valget “Identifiser funnet objekt”, gir deg informasjon om et objekt du har funnet, eller kan vise en melding fra eieren.

Meg

Her kan du deaktivere sporingen av deg og du kan velge hvilke varsler som skal sendes til deg fra denne appen. Du kan også redigere navnet på stedet du befinner deg på i øyeblikket.

Tilgjengelighet

 • Bryterstyring
 • Skjermleser
 • Zoom

Kompatibilitet

Kompatibel med iPad og iPhone.

Leverandør

Apple inc.