Onsdag 17. februar 2021 var det kompetansefrokost med temaet «Helsepsykologi».
Helsepsykologien ser psyke og soma, kropp og sjel, under ett. Det er egentlig gammelt nytt, men likevel ufullstendig implementert i dagens helsevesen. Hvorfor er det nyttig med helhetlige behandlingstilbud, men likevel så vanskelig å gjennomføre i praksis?
I sitt foredrag vil Maria Leer-Salvesen belyse muligheter og utfordringer med en biopsykososial forståelse av sykdom. Hva menes egentlig med modellen? Og hvilke implikasjoner har forståelsen for NAV, og våre brukere under arbeidsavklaring?
Foredragsholder
- Maria Leer Salvesen, psykologspesialist i klinisk nevropsykologi, Nevropsykologisk tjeneste i NAV
Leer-Salvesen jobber ved NAV Hjelpemiddelsentral Oslo, hvor hun til daglig bistår NAV-enheter med veiledning i komplekse brukersaker. Hun er en erfaren underviser og formidler. Hun er fast foreleser ved UiO og Norsk psykologforening. Fra 2019 ble hun styremedlem i Norsk nevropsykologisk forening.
Flere i arbeid og utvikling av bedre velferdstjenester, er noen av hennes kampsaker. Som klinisk psykolog har hun erfaring fra hjerneskaderehabilitering i helsevesenet. Hun har jobbet med både barn og voksne. I senere tid har hun engasjert seg i utviklingen av mer helhetlige behandlingstilbud, med en biopsykososial forståelse av sykdom.