Ingressbilde til appen Dolphin EasyReader

Dolphin EasyReader

Hilde Fresjarå App, Lese- og skrivestøtte (app), Syn (app)

Dolphin EasyReader er en app til lesing av lydbøker i Daisy og E-pub 3 format. EasyReader kan kobles opp mot Norsk lyd- og blindeskriftsbibliotek for å søke, låne, streame og laste ned lydbøker. Appen kan også kobles opp mot biblioteker i andre land.

Hvordan virker den?

EasyReader gir tilgang til mange biblioteker som låner ut lydbøker til personer som av en eller annen grunn ikke kan lese en bok i trykket format. Dette kan være personer med synshemming eller lese- og skrivevansker. Man får tilgang til bøkene, ved å velge et bibliotek, og søke opp den boken man er ute etter. Du kan velge å låne den, dersom det er ledige eksemplarer i biblioteket. Du kan laste ned boken, hvis du skal lytte på den uten å bruke tellerskritt på telefonen, eller streame den direkte fra biblioteket.

Innstillinger

Bokhyllen i appen EasyReader

Ved oppstart av appen kommer du inn i din bokhylle, hvor du kan se de bøkene du har lånt eller lastet ned med denne appen. Fra denne siden kan du starte eller forsette opplesingen av en bok. Øverst til venstre i skjermbildet finner du en knapp som gir tilgang til appens hovedmeny.

Her kan du:

Håndtere biblioteker: Koble appen opp mot de bibliotekene der du er registrert som låner, eller en av tjenestene som ikke krever innlogging. Hvis du ikke ser biblioteket du vi har tilgang til i i denne listen, kan du trykke PLUSS tegnet, og legge til det biblioteket du vil ha tilgang til.

Bibliotekene kan gi jeg deg oversikt over hvilke bøker du har i utlån, hvilke du har reservert og hvilke bøker du har ønsket deg inn i biblioteket. Her finner du også et søkefelt hvor du kan søke både på boktittel og forfatter

Mine aviser: Her ligger det foreløbig ingen aviser/tidsskrifter på norsk, men som låner på NLB, kan du registrere deg som låner hos Bookshare.org. Her kan du også låne aviser og tidsskrifter.

Mine uklippede tekster: Dersom du har klippet tekster fra bøker du har lest, vil du finne klippene igjen her.

Om og hjelp: Gir tilgang til en hjelpetekst om appen. Foreløbig er den kun på engelsk

På startsiden har du mulighet til å søke blant bøkene du har lånt eller lastet ned og endre visning og sortering av din bokhylle.

Veiledning til bruk av appen

Bokleservinduet i appen EasyReader

Når man velger en bok, åpner man boksleservinduet. Hvis dette en en bok som har full tekst, vil du se teksten til boken.

Du kan søke etter stikkord i boken, og under tittelen vi du se en framdriftsindikator som viser hvor du er i boken.

Her kan du også endre størrelsen på bokstavene, og du kan velge avspillingshastighet og velge hva som skal leses opp under lydinnstillinger  (høsttalerikonet øverst til høyre).

Dersom du leser en bok uten innlest tekst, vil du her kunne velge hvilken stemme som skal lese opp boken. Sammen med appen får du stemmen “Nora” på norsk, men du kan kjøpe andre stemmer om du ønsker det.

Øverst i skjermbildet finner du fra venstre:

 • Håndter bøker og biblioteker
 • Søk etter stikkord
 • Sett inn bokmerke
 • Velg størrelse og utseende på tekst
 • Lydinnstillinger: Avspillingshastighet, Hør lyd for bokmerke, Spil av navigering
 • Bokalternativ: Sovetimer, Hvor er jeg i boken?, Bokinformasjon

Nederst på skjermen finner du fra venstre:

 • Boknavigasjon: Velg kapittel, side eller bokmerke (som du selv har satt inn).
 • Avspillingsknapper: Flytt frem og tilbake i boken og trykk avspillingsknappen for å stanse og pause avspilling.
 • Navigasjonsmodus: Velg standard (som over), tidsintervaller, side, overskriftsnivåer eller dokument.

Tilgjengelighet

 • Bryterstyring
 • Skjermleser
 • Zoom

Kompatibilitet

Kompatibel med iPad, iPhone og Android.

Easyreader finnes også i en Windows versjon. Denne finnes ikke i Windows Store. Les informasjon fra leverandøren via denne lenken:

Provista – EasyReader

Leverandør

Dolphin Computer Access Ltd.

Last ned

Appen er gratis å last ned. Tilbyr kjøp i app.

Video fra utvikler på TouTube: