Ingressbilde til appen Dagligliv Afasi-app

Dagligliv Afasi-app

Hilde Fresjarå App, Kommunikasjon / ASK (app)

Dagligliv er en app for personer med afasi eller andre ordletingsvansker.

Beskrevet av Statped.

Hvordan virker den?

Appen kan hjelpe personer med afasi og lignende tilstander til å få bedre tilgang til ord, aktivere semantiske forbindelser og fremme selvhjelpsstrategier. Den inneholder et bildebibliotek med lydstøtte og tekst og har oppgaver og tester knyttet til innholdet. Dagligliv har blitt til som følge av et samarbeid mellom Statped, Afasiforbundet i Norge, ExtraStiftelsen og Neuro Hero Ltd.

Dagligliv inngår i en serie av prisvinnende apper kalt Talk Around It, som er blitt brukt i rehabilitering av personer med afasi og tilgrensende vansker, både hos logopeden og hjemme.

Innstillinger

  • Testtfunksjon: velge å teste favorittord, 10 ord eller 50 ord. Resultatet blir automatisk registrert.
  • Få oversikt over endringer hos brukeren av appen: Fokuser på endringer som skjer i en spesifikk tidsperiode eller på en spesifikk test.
  • Appen gir hint i form av lyd og tekst.
  • Velg bilder i bildebiblioteket.
  • Lag personlige favorittlister.
  • Skjul nedtelling ved testing.

Pedagogisk bruk

Dagligliv hjelper personer med ordleting, med å øve på ordfinning og strategier for ordmobilisering. Appen er opprinnelig laget av logopeder og er forskningsbasert. Den er laget for personer med afasi, men kan også være til hjelp for andre med ordleting. Appen inneholder mer enn 100 bilder av god kvalitet og 900 skriftlige og lydlige hint. I tillegg kan det lages automatiske oversikter som dokumenterer fremgang på oppgavene det er trent på, samt flere individuelle tilpasninger.

Appen finnes også som gratisversjon med 10 bilder.

Kompatibilitet

Kompatibel med iPad, iPhone og Android.

Leverandør

Neuro Hero Limited

Last ned

App Store – Dagligliv

Google Play – Dagligliv

Video fra Statped på YouTube: