Ingressbilde til appen Arilyn

Arilyn

Hilde Fresjarå App, Barn og unge (app), Hørsel (app), Kommunikasjon / ASK (app)

Arilyn er en app som gir muligheter for utvidet virkelighet (AR). Den kan blant annet brukes sammen med ressurser med norsk tegnspråk fra Statped.

Hvordan virker den?

Statped har utgitt flere ressurser med norsk tegnspråk hvor man kan bruke AR-teknologi. Det er tegneserieheftet Valhall, ulven er løs,  Tegnkort, hva gjør Lotta og Milo? og Tegnskatter.

Appen er enkel å bruke; last ned appen, åpne og skann bildene.

Valhall, ulven er løs er et tegneseriehefte som du også kan lese på norsk tegnspråk med norsk tale. Ved hjelp av Arilyn installert på telefonen eller nettbrettet, kan du skanne bildene i tegneserieheftet og få tekstboblen på tegnspråk og tale.

Tegnkort inviterer Lotta og Milo voksne og barn mellom 2 – 5 år, til å samtale om kjente situasjoner fra hverdagen. TegnKort viser i alt  20 hverdagsaktiviteter. Noen av disse er å pusse tenner, bygge tårn, stå på skøyter og å ta på bilbelte. Å tisse og bæsje er også med, men det er det hunden Terra som viser. Aktivitetene presenteres som bilde, video, tegnillustrasjoner og skriftlige ord. Bildene vekkes til live på nettbrett/mobil med appen Arilyn.

TegnSkatter er ei stor lekematte på 150×230 cm. Her kan barna boltre seg eller ta en pust i bakken. De kan ligge og se på tegningene, og undre seg over dyr og de morsomme illustrerte situasjonene. Her kan barna gå på skattejakt med Arilyn.

Kompatibilitet

Kompatibel med iPhone, iPad og Android.

Leverandør

Arilyn

Last ned

Google Play – Arilyn

App Store – Arilyn

Appen er gratis.