Flere ressurser om apper

app.afasi.no

En oversikt over apper som kan være relevante for voksne med afasi. Oversikten er laget av Afasiforbundet i Norge. Gå til app.afasi.no.

AppleVis.com

Et nettsted for blinde og svaksynte som bruker produkter fra Apple. Innholdet er laget av medlemmer, nettstedets redaksjon og inviterte.

Gå til AppleVis.com.

barnevakten.no

Barnevakten er en organisasjon som gir råd om barn og medier. På nettsiden deres finner du oversikt over foredragstilbud, nyttige artikler og anmeldelser av film, spill, apper og programmer for barn og unge.

Gå til barnevakten.no.

gari.info

GARI (Global Accessibility Reporting Initiative) er et nettsted som gir informasjon om tilgjengelighet av mobiltelefoner, nettbrett og applikasjoner for personer med nedsatt funksjonsevne.

Gå til gari.info

helsenorge.no (verktøykatalogen)

Verktøy kan være et nettkurs, app eller video som hjelper deg å mestre din helse- og livssituasjon.

Gå til verktøykatalogen på helsenorge.no.

hvakanhjelpe.no

Hvakanhjelpe.no inneholder informasjon om hjelpemidler, råd og tips for eldre mennesker med demens og andre kognitive problemer.

Her finner du et utvalg hjelpemidler som er hentet fra demonstrasjonsleiligheten Almas hus i Oslo kommune. Det er eksempler på hjelpemidler som kan hjelpe til med å kontakte familie og venner, huske tid og avtaler, se på tv og høre musikk, varsle ved fall, bedre brannsikkerheten, bidra til stedsorientering og løse hverdagsutfordringer. Noen av hjelpemidlene kan dekkes via folketrygden, andre må man kjøpe selv. I tillegg inneholder sidene råd om tilrettelegging.

Gå til hvakanhjelpe.no

pappasappar.se

På Pappasappar får du oversikt over spill og apper for barn. Nettstedet er på svensk, men du kan søke etter apper med norsk tale.

Gå til pappasappar.se.

skolappar.nu

Skolappar.se er et svensk nettsted der lærere skriver om apper til bruk i undervisning. Her kan du søke på apper til ulike fag.

Gå til skolappar.nu.

SmartJa.no

SmartJa er et nettsted om smarttelefoner. Her finner du informasjon om ulike telefoner og hvordan du gjør forskjellige ting.

Gå til smartja.no.

spilldegbedre.no

Spill deg bedre! er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk forening for slagrammede og Sunnaas Sykehus.

 

Gå til spilldegbedre.no.

statped.no

Statped er opplæringssektorens spesialpedagogiske tjeneste for kommuner og fylkeskommuner. Nettsiden gir informasjon om tjenestene, ulike fagområder og læringsressurser.

Gå til statped.no

{"single_open":"true","transition_speed":"300"}

Tips oss gjerne dersom du savner lenker til relevante nettsteder.