Ingressbilde til appen Envision AI

Envision AI

frank lunde App, Lese- og skrivestøtte (app), Syn (app)

Envision AI er en app primært laget for personer med synshemming. Andre som ikke kan lese vanlig tekst eller har problemer med å forstå visuell informasjon, kan også ha nytte av den. Appen bruker kameraet på telefonen til å bearbeide og beskrive visuell informasjon i form av tale. Appen er nå gratis, men du må registrere e-postadressen din for å bruke den.

Ikon: e-læringskurs

Nytt bestillerkurs

Morten Flatebø Kurs

Vi har publisert et nytt e-læringskurs for bestillingsordningen. Du må ta det nye kurset hvis du fortsatt skal bruke bestillingsordningen. Kurset tar cirka 20 minutter.

FNs logo til Internasjonal dag for personer med nedsatt funksjonssevne (hentet fra un.org)

FN-dagen for funksjonshemmede

Morten Flatebø Forhåndsomtale

3. desember er FNs internasjonale dag for personer med nedsatt funksjonsevne. Dagen markeres for å understreke funksjonshemmedes rett til å delta i alle deler av samfunnet, både politisk, sosialt, økonomisk og kulturelt.

Jente med tradisjonell nasjonaldrakt som holder et stenhjerte med ukrainske farger i hendene foran kroppen (foto: colourbox.com)

Bildestøtte i samtale med flyktninger fra Ukraina

Morten Flatebø Kommunikasjon

Krigen i Ukraina har etterlatt mange mennesker uten hjem og uten tilgang til tjenester og støtte. Den har også fordrevet millioner av mennesker, noe som har resultert i tilhørende språklige og kulturelle barrierer. Det kan være vanskelig å være i et nytt land hvor få mennesker snakker språket man selv har.

Stopp trykksår-dagen 2022

Morten Flatebø Bevegelse, Posisjonering, Trykksår

Den tredje torsdagen i november arrangerer EPUAP (European Pressure Ulcer Advisory Panel) den årlige internasjonale Stopp trykksår-dagen. Fagpersoner ved NAV Hjelpemiddelsentral har laget filmer og saker med fokus på å forebygge trykksår, inkludert bruk av hjelpemidler med trykksårforebyggende egenskaper. 

Mann med hender på et kontrasttastatur som ser på skjerm med forstørret hvit tekst på sort bakgrunn

Nye temasider om syn

Morten Flatebø Syn

Temasidene inneholder ny og oppdatert informasjon og vi har gjort det enklere å finne det du er ute etter om hjelpemidler og tilrettelegging for personer med nedsatt syn.