En liten jente med nettbrett på fanget til en dame (foto: colourbox.com)

Skjermtid og begrenset tilgang

Morten Flatebø Kognisjon, Oppvekst, lek og læring, Teknologi

I appen “Innstillinger” i iOS og iPadOS finner du et sett med innstillinger som gir deg mulighet til å se hvor mye tid du har tilbrakt foran skjermen på telefonen eller nettbrettet. Kanskje enda viktigere er at appen gir deg muligheten for å begrense bruken av enheten.

En tankefull blind mann som sitter alene på en benk i parken (foto: colourbox.com)

Depresjon er svært utbredt blant synshemmede

Morten Flatebø Syn

Blinde og svaksynte er to til tre ganger mer utsatt for depressive lidelser enn befolkningen ellers. – Det er særlig dem som mister synet i voksen alder og personer som i tillegg til synshemming også har andre funksjonsnedsettelser som er utsatt for depresjon, sier forsker Audun Brunes.

Smilende mann foran bærbar datamaskin på et bord i stua (foto: colourbox.com)

Mac-en er min protese

Morten Flatebø Arbeid og utdanning, Lese- og skrivestøtte

Når jeg sitter med Mac-en min er jeg ikke særlig lese- og skrivehemmet, på tross av at jeg er dyslektiker og egentlig ikke kan skrive og leser som en snegle. Alt kan leses med ørene, og med gode skrivestrategier og digitale verktøy er det mulig å skrive det meste.

Fem tolker som viser holder ark som viser det nye nasjonale telefonnummeret ved akutt behov for tolk

Nytt nasjonalt nummer ved akutt behov for tolk

Morten Flatebø Tolking

Akuttvakttjenesten er en døgnåpen, nasjonal tjeneste for hørselshemmede, døve og døvblinde. Fra 7. september 2020 kontakter du tjenesten på 99 48 18 10 uansett hvor i landet eller når på døgnet det oppstår et akutt behov for tolkehjelp.