En hånd som stiller inn DAB-radioen (Foto: Colourbox.com)

DAB-radio, bilradio, TV og hørselstap

Morten Flatebo Dagligliv og fritid

Lukkingen av FM-nettet med overgang til DAB+ som startet nå i 2017 betyr at mange får behov for å bytte radio. Tilbudet av radioer er stort, men den tredelen av landets befolkning som har et større eller mindre hørselstap, kan ha problemer med å finne en god radio for sitt behov.

Slukkeplan

DAB-radioer og nedsatt funksjonsevne

Morten Flatebo Dagligliv og fritid

DAB-radioene som eksisterer på markedet i dag er ikke like lett å bruke for alle. Personer med nedsatt syn eller hørsel kan ha problemer med å finne radioer som er gode å bruke. Radioene kan også ha et brukergrensesnitt som ikke er like lett å forstå for alle. Noen radioer har også tilleggsfunksjoner som kan være nyttige for personer med nedsatt funksjonsevne.

Mann som sitter foran pc-en og tar seg til hodet (Foto: Colourbox.com)

Kognitiv svikt og arbeid

Morten Flatebo Arbeid og utdanning, Publikasjoner

«Kognitiv svikt og arbeid» er et prosjekt gjennomført ved NAV Kompetansesenter for tilrettelegging og deltakelse. I artikkelen presenteres en modell for en læringsprosess for å fremme arbeidsdeltakelse. Målgruppen er personer som bistår mennesker med kognitiv svikt.

Finger som berører en mobiltelefon (foto: colourbox.com)

Telefoniløsninger for hørselshemmede

Morten Flatebo Dagligliv og fritid

Det finnes en rekke tiltak som kan gjøre det enklere for hørselshemmede å bruke telefon og mobiltelefon. Alt fra valg av telefon til forskjellig tilbehør som er i vanlig handel, og til de mer spesielle hørselstekniske hjelpemidlene for telefoni.

Mann i rullestol og heis i flerbolighus (Foto: Colourbox.com)

Heis i flerbolighus

Morten Flatebo Bolig og bygninger

Personer som har problemer med å gå opp og ned trapper kan få tilskudd til ordinær heis i stedet for trappeheis, dersom den aktuelle brukeren i oppgangen ønsker det.

To studenter med pc sittende på en trapp (Foto: colourbox.com)

Inkluderende læringsmiljø

Morten Flatebo Arbeid og utdanning

Universell jobber for å fremme et inkluderende læringsmiljø for studenter med funksjonsnedsettelser i høyere utdanning, og er en pådriver for universell utforming og læringsmiljøutvalgene ved norske utdanningsinstitusjoner.

 

En dag med Anna

Morten Flatebo Filmer

Filmen om Anna gir et innblikk i livet til en person med kombinert syns- og hørselshemming (døvblindhet).